Algemeen

Historie

Van Sligtenhorst Ontwerp- en Adviesbureau ontstond in 1996 toen Evert van Sligtenhorst voor zichzelf begon, na vele jaren ervaring op te hebben gedaan in zijn vakgebied. Zoals zoveel jonge bedrijven begon het op een zolderkamer, die al snel te klein bleek. Sinds het jaar 2000 beschikken wij over een eigen bedrijfspand. Voor de komende jaren verwachten wij toenemende aandacht voor energiebesparing bij de bouw en verbouw van bedrijfspanden. Dit was altijd al een speerpunt van Van Sligtenhorst Ontwerp- en Adviesbureau . “Het Kyoto-protocol dwingt landen ertoe om de uitstoot van schadelijke stoffen te beperken en het energieverbruik binnen de perken te houden. Hierdoor krijgt straks elk gebouw een eigen energiewaarde toegekend. Gelukkig zijn er voldoende mogelijkheden om het energieverbruik te beperken. Daarbij hoef je niet alleen aan warmteterugwinning te denken, maar bijvoorbeeld ook aan materiaalgebruik, energiezuinige installaties, verlichting met automatische aan- en uitschakeling en dergelijke. Bij nieuwbouw, renovatie, uitbreiding of verbouwing is het goed om ook naar de energiezuinigheid van de installaties te kijken. Dat hoeft tegenwoordig niet meer alleen maar geld te kosten; de terugverdientijd wordt steeds aantrekkelijker.”

 

Ons bedrijf in vogelvlucht

Veelzijdig, flexibel en onafhankelijk. Dat zijn trefwoorden die van toepassing zijn op Van Sligtenhorst Ontwerp- en Adviesbureau. Voor architecten, overheden, particulieren en instellingenverzorgen wij ontwerp- en adviesdiensten. Dit betreft onder andere utiliteitsgebouwen, verzorgingshuizen, overheidsgebouwen, scholen, kerkgebouwen en appartementen. Deze diensten bestaan uit kompleet advieswerk, het maken van STABU-bestekken, begrotingen, calculaties, Vabi-berekeningen ( o.a. EPN, warmteverlies, koellast, TO, etc.), legionellapreventie, lichtberekeningen, etc. Van Sligtenhorst Ontwerp- en Adviesbureau is een vertrouwde, ervaren partner, zowel in een deeltraject als in de turnkey oplevering van een complete installatie.

Door de ruime ervaring en toepassing van geavanceerde CAD-computerprogramma’s en rekentechnieken zijn wij in staat een kwalitatief hoogstaand installatieontwerp te bieden.  Een full service ontwerp- en adviesbureau dus, dat dienstverlening biedt van het eerste concept tot en met het detailontwerp. “Uitgangspunt daarbij is, om binnen het budget, ontwerpen uit te voeren die zijn gebaseerd op functionaliteit bij lage energie- en exploitatiekosten. Uiteraard zo veel mogelijk rekening houdend met het milieuaspect”.

Zo verzorgen wij al jaren installatieontwerpen voor verschillende grootschalige kantoorfaciliteiten door heel Nederland, waarbij onder meer gebruik gemaakt werd van warmtepompen, energiezuinige verlichtingarmaturen, etc. Maar ook bijvoorbeeld de installaties voor de verbouwing van een oude boerderij tot feestzaal en het installatieontwerp van een luxe villa werden gerealiseerd.

“Het ontwerp van de technische installatie van een gebouw bepaalt in grote mate de gebruikswaarde. De techniek is de schakel tussen de mens en het gebouw. Door een installatieontwerp te maken dat een geïntegreerd deel uitmaakt van het bouwkundige ontwerp, ontstaat een gebouw waarin werken of wonen  als prettig wordt ervaren. Het beste is als het technisch ontwerp wordt gemaakt op basis van het Programma van Eisen en het bouwkundige concept. Dan kan de installatietechniek perfect op het gebouw worden afgestemd .”

Wij werken op basis van een duidelijke, no-nonsense visie.

Van Sligtenhorst Ontwerp- en Adviesbureau is aantrekkelijk voor opdrachtgevers omdat wij een complete dienstverlening bieden, tegen scherpe tarieven; dankzij onze lage overheadkosten.